Kupa kaldıran eller tetikte bekliyor

Kupa kaldıran eller tetikte bekliyor
Slava Medvedenko, 2000’li yılların başındaki efsane Los Angeles Lakers kadrolarında Shaquille O’Neal’in yedeğiydi. Lakers formasıyla 2 NBA şampiyonluğu kazanan Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti doğumlu pivot sadece taraftarların...

Slava Medvedenko, 2000’li yılların başındaki efsane Los Angeles Lakers kadrolarında Shaquille O’Neal’in yedeğiydi. Lakers formasıyla 2 NBA şampiyonluğu kazanan Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti doğumlu pivot sadece taraftarların değil, takım arkadaşı Kobe Bryant’ın da favorilerindendi. NBA parkesine son kez çıkışından 15 yıl sonra Medvenko’nun elinde bu sefer basket topu değil, ülkesini Rus işgalinden savunmak için kuşandığı AK-47 tipi silah var.

T24’ün haberine göre, New York Times’a ait spor haberleri platformu The Atlantic, gönüllü olarak Ukrayna bölgesel savunma güçlerine katılan eski NBA oyuncusunun günlerinin nasıl geçtiğini anlatan bir haber hazırladı.

Medvenko, başkent kuşatması sırasında günde 4 saat açık alanı izleyerek Rusların gelip gelmeyeceğini gözlemeye çalıştı.

“Savaş, kendi içinde başka bir şey bulma zamanıdır” diyen Medvenko, kontrol noktasındaki günlerinin çoğunlukla sessiz geçtiğini, ancak geceleri Ukrayna hava savunma sistemlerinin Rus füzelerini patlattığını görebildiğini ifade etti.

Medvenko, gözcü görevinde olduğu ilk günlerden birinde hava savunma sistemini patlatabilmek için Rusya’nın 20 kadar füze attığını dile getirdi. “Sanki sinemada en ön sıradaydım” diyen Medvenko, “Sanırım bu Rusların hava savunmamızı kıramayacağını anladığı ilk andı” ifadesini kullandı.