Kuran provokatörü bu kez Danimarka’da

Kuran provokatörü bu kez Danimarka’da
Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği binası önünde Kur’an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Rasmus Paludan, bu kez de Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta eylemini tekrarladı.Paludan’ın eylemi sırasında çok sayıda...

Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği binası önünde Kur’an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Rasmus Paludan, bu kez de Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta eylemini tekrarladı.

Paludan’ın eylemi sırasında çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Paludan’ın eylem sırasında üzerine kurşun geçirmez yelek ve kask giydiği görüldü. Eylemin ardından Paludan, polis gözetiminde olay yerinden ayrıldı.

İSLAM DÜŞMANI ŞARLATAN

Olay üzerine Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı ve eylem sert şekilde kınandı. Türk Dışişleri Bakanlığı, olayın ardından yayınladığı açıklamada, Paludan’ı “İslam düşmanı şarlatan” olarak nitelendirdi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen’se Türkiye ve Danimarka’nın iyi ilişkilere sahip olduğunu ve bunun değişmediğini söyledi.

TEVRAT YAKILMASINA İZİN YOK

İsveçli aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin veren İsveç’in, aynı tavrı Tevrat için göstermediği bildirildi. AK Parti Sözcüsü Çelik, "İsveç makamlarının Kuran-ı Kerim yakılmasına ‘ifade hürriyeti’ diye izin vermesinin ikiyüzlülük olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır" dedi.

İsrail'in İsveç Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman ise yaptıkları diplomatik girişimler sonucunda, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat yakmak isteyen grubun vazgeçirildiğini öne sürdü.