Küresel piyasadaki en büyük 50 banka belli oldu

Küresel piyasadaki en büyük 50 banka belli oldu
Küresel bankacılık sektörüne yöne veren, dünyanı en büyük 50 bankası açıklandı. Çin, bankacılık sektöründeki en büyük paya sahip ülke konumunda. İşte dünyanın  en büyük 50 bankası...S&P Global Markets Intelligence...
Küresel bankacılık sektörüne yöne veren, dünyanı en büyük 50 bankası açıklandı. Çin, bankacılık sektöründeki en büyük paya sahip ülke konumunda. İşte dünyanın  en büyük 50 bankası...

S&P Global Markets Intelligence tarafından derlenen verilere göre Çin’in ilk 50’ye giren tüm büyük bankaların varlıkları neredeyse tamamı Türkiye ekonomisinden daha büyük.

İsviçre merkezli UBS, rakibi Credit Suisse’i satın aldıktan sonra 1,7 trilyon dolar varlığıyla listede 20. sırada.

Çin merkezli Bank of Communications ise 1,9 trilyon dolar varlığıyla listede 15. sırada.

Japonya merkezli Mizuho 1,9 trilyon dolar varlığıyla listede 14. sırada.

Japonya merkezli SMFG, 2 trilyon dolar varlığıyla 13. sırada yer alıyor.

12. sırada ise yine Çinli bir banka var: Postal Savings Bank of China 2 trilyon dolar varlığıyla dünyanın en büyük 12. bankası.

ABD merkezli Citi, 2,4 trilyon dolar varlığıyla 11. sırada yer alıyor.

10. sırada da yine bir Fransız banka bulunuyır: 2,5 trilyon dolar varlığıyla Credit Agricole Group dünyanın en büyük 10. bankası.

Fransa merkezli BNP Paribas ise 2,9 trilyon dolar varlığıyla 9. sırada.

İngiltere merkezli HSBC, 2,9 trilyon dolar varlığıyla 8. sırada.

Japonya’nın en büyük bankası MUFG ise dünyanın en büyük 7. bankası. Bankanın 3 trilyon dolar varlığı bulunuyor.

ABD’li yatırım bankası JP Morgan Chase & Co 3,7 trilyon varlığıyla 5. sırada. Bank of America ise 3,1 trilyon varlığıyla dünyanın en büyük 6. bankası.

Çin’in ziraat bankası Agricultural Bank of China ise 4,9 trilyon varlığıyla dünyanın en büyük 3. bankası. Bank of China ise 4,2 trilyon dolarla hem dünyanın hem Çin’in 4. büyük bankası.

5,7 trilyon dolarla Industrial & Commercial Bank of China, dünyanın en büyük ekonomisi olurken, China Construction Bank 5 trilyon dolarla 2. sırada.

Dünyanın en büyük 50 bankası sıralamasında Çin 13 banka ile aslan payını alırken, ABD, Fransa ve Japonya da sırasıyla 6, 6 ve 5 banka ile ilk 50’de finansal kuruluşu olan ülkeler. İngiltere’nin 5, Kanada’nın 5, İtalya ve Avustralya’nın 2, İsviçre, Almanya ve Hollanda’nın da birer bankası listede.