Kürtlere 'CHP'ye oy vermeyin' çağrısı

Kürtlere 'CHP'ye oy vermeyin' çağrısı
CHP Afyon Belediyesi Başkanı Burcu Köksal'ın açıklamalarına ilişkin bugün İstanbul'da "Belediyelerin kapılarını Kürtlere kapatan Burcu Köksal yüzünden hiçbir şerefli Kürt, CHP’nin bu faşist zihniyetine oy vermeyecek" yazılı...
CHP Afyon Belediyesi Başkanı Burcu Köksal'ın açıklamalarına ilişkin bugün İstanbul'da "Belediyelerin kapılarını Kürtlere kapatan Burcu Köksal yüzünden hiçbir şerefli Kürt, CHP’nin bu faşist zihniyetine oy vermeyecek" yazılı broşür dağıtıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında DEM Parti'yi hedef almıştı.

Burcu Köksal, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadesini kullanmıştı.

Söylediği sözlere açıklık getiren Köksal, daha sonrasında ise “Genel başkanımızın söylediği Afyonkarahisar’ı tüm Afyonkarahisarlılarla birlikte yöneteceğiz. ‘Genel başkanla karşı karşıya geldi, yan yattı çamura battı’ gibi söylemleri de kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

DEM Parti’nin aday çıkarmadığı İstanbul Beyoğlu’nda ‘imzasız bildiri’ ile Kürt seçmen adına, CHP’ye oy vermeme çağrısı yapıldı.

CHP Afyon Belediyesi Başkan adayı Burcu Köksal’ın sözlerine tepki olarak dağıtıldığı anlaşılan bildiride, “Belediye kapılarını Kürtlere kapatan Burcu Köksal yüzünden hiç bir şerefli Kürt CHP’nin bu faşist zihniyetine oy vermeyecek” ifadesi yer aldı.