Kurum ve İmamoğlu arasında ‘davet’ polemiği yaşanmıştı: Erdoğan, İmamoğlu'nu hedef aldı

Kurum ve İmamoğlu arasında ‘davet’ polemiği yaşanmıştı: Erdoğan, İmamoğlu'nu hedef aldı
Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında davet polemiği yaşanan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış törenine Ekrem İmamoğlu katılmadı. Erdoğan, törende Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan konuSirkeci- Kazlıçeşme Raylı...
Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında davet polemiği yaşanan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış törenine Ekrem İmamoğlu katılmadı. Erdoğan, törende Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan konu

Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Murat Kurum arasında ‘davet polemiği yaşanmıştı. İmamoğlu törene katılmazken, Kurum’dan, İmamoğlu’na ilginç eleştiriler geldi. Kurum, “Damsızlar gelsin de hizmet nasıl yapılırmış, hizmet sevdası nasılmış gelip burada görsünler” dedi.

Murat Kurum'un ardından konuşma yapmak için kürsüye çıkan Erdoğan, konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, "Bu şahıs, nasıl olduysa bir yanlışlık oldu ve bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu mu? Maalesef oldu. Yatırım var mı? Yok. tanbul’a hizmet sorumluluğu yarım zamanlı yapılacak iş değildir. Son beş yılda bu gerçeği maalesef acı bir şekilde yaşatarak tecrübe ettik" dedi.

"CHP zihniyetinin düşmanlık sergilemekten çekinmediği ecdadın tavrı budur"

Murat Kurumun ardından konuşma yapmak için Erdoğan çıktı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Sirkeci-Kazlıçeşme hattının önümüzdeki 30 yılda ekonomiye katkısını 785 milyon euro olacağını hesaplıyoruz. Hattımızın ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hattın İstanbulumuza kazandırılmasında emeği geçen Ulaştırma Bakanlığımızı ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Kıymetli dostlar, bugün yeni tasarımıyla hizmete sunduğumuz hattın çok ibretlik bir hikayesi vardır. 1871'de ilk kez hizmete girer. Yedikule'deki başlangıç istasyonu, Eminönü'nden uzakta kalır. Bunun üzerine Sirkeci'ye kadar uzatılması istenir. Uzantıların Topkapı'dan geçecek olması sebebiyle tereddüt yaşanır. Sultan Abdülaziz'e anlatıldığında; "Memleketime tren yolu yapılsın da isterse sırtımdan geçsin, razıyım" der. Ecdat, söz konusu vatana millete hizmet olunca böyle bakmıştır. CHP zihniyetinin düşmanlık sergilemekten çekinmediği ecdadın tavrı budur.

Biz de ecdada vefayla hürmette kusur göstermeyip yaptıklarına sıkı sıkı sahip çıkıyoruz. Şükran borcumuzu başkaları gibi istiskal ederek değil ihya ederek ödüyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, atalarımızın hayalini kurduğu Marmaray gibi hizmetleri tek tek biz hayata geçirdik.

Mesele bugün hangi koltukta olduğunuz değil, geride hangi eserleri bıraktığınızdadır. Bugün burada şu gerçeği tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum; biz yaklaşık yarım asırdır siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar aziz milletimizin takdiriyle birçok göreve geldik. İstanbul Belediye Başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı göreviyle sürdürdük

"Temel atmama töreni yapacak kadar zavallı olan bir İstanbul yerel yönetimi var"

Gençler bilmeyebilir, 94'te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur... Kim vardı iktidarda? CHP. Şu ankilerin büyükleri. İstanbul bize niye devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtarılmak için. Rahmetli Kadir Bey, İstanbul'a yeni bir çehre verdi. İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim mirasımız ta bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa göreve geldi. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu mu? Yatırım var mı? Diyoruz ki; yeniden İstanbul. 32 gün kaldı. Ana kademe, kadın kolları, gençler... Durmak yok, yola devam... Hangi zorlukların üstesinden geldiğimizi milletimiz çok iyi hatırlıyor. Terör eylemlerinden, 15 Temmuz'a, Gezi vandallığına kadar nice saldırıya maruz kaldık. Her 2 kişiden 1'inin oyunu aldığımız dönemde partimiz kapatılmaya çalışıldı. Uluslararası yayın organlarının manşetleri üzerinden şahsımız ve hükümetimiz hedef alındı. İstanbul başta olmak üzere ülkemize kazandırdığımız vizyon projeleri CHP zihniyeti tarafından engellenmeye çalışıldı. Marmaray kim yaptı, biz yaptık. Avrasya Tüneli'nin kim yaptı, biz yaptık. Bir de sen bir şey yap yahu. Kağıthane'de temel atmama töreni yapacak kadar zavallı olan bir İstanbul yerel yönetimi var. Bunları gereken dersi 31 Mart'ta vermeye hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Ne yaparsak yapalım, daima takoz koyma çabasında oldular. Sayısız engelle karşılaştık. Tüm bunlara rağmen ülkeye hizmet yolunda sapmadık.

Her beşer gibi elbette bizim de eksiklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir.

İstanbul kendisine vakfedilmeyi, uğuruna adanmayı gerektiren bir şehirdir. Bunun için İstanbul’a hizmet sorumluluğu yarım zamanlı yapılacak iş değildir. Son beş yılda bu gerçeği maalesef acı bir şekilde yaşatarak tecrübe ettik.

Şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu an İstanbul’da bulunan bu zat böyle bir imkana sahip mi? Değil.

Öte yandan Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 15 gün ücretsiz olacağını duyrudu.

Murat Kurum: Hizmet sevdası nasılmış gelip burada görsünler

 

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'nde konuştu.

"Burada bugün çok büyük bir heyecan var. Çünkü yeni bir ulaşım yatırımıyla Zeytinburnu’muz Cumhurbaşkanımızla buluşuyor. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Anadolu’muzun şehirlerini nasıl demir ağlarla örmüşsek, nasıl hızlı yatırımlarla birbirine bağladıysak İstanbul’umuzu da yerli ve millî demir ağlarla örmeyi hamt olsun devam ediyoruz. Fatih’in emaneti İstanbul, bilhassa Cumhurbaşkanı’mızın 94 dönemindeki yönetimiyle birlikte yükseliş dönemine girmiş ve Avrupa’nın kültür başkenti olmuşken Son beş yıldır maalesef fetret dönemine girmiş.

Şehircilik adında adeta hasta bir şehir haline gelmiştir. CHP’nin, mevcut yöntemi ve İstanbul halkı arasında kan uyuşmazlığı vardır.

Damsızlar gelsin de hizmet nasıl yapılırmış, hizmet sevdası nasılmış gelip burada görsünler

Şimdi biz de onlar yapamaz, Murat Kurum yapar diyerek bizleri onurlandıran ve sorumluluk yükleyen Cumhurbaşkanımızın huzurunda halkımızda İstanbul’umuza söz veriyoruz. Biz sadece milletimizin sözüne kulak vereceğiz. 2019’dan önce başlattığımız metro inşaatlarının temellerine beton dökenlerin dönemini 31 Mart akşamı bitireceğiz" dedi.