“Kutup Yıldızı” izleyiciyle buluştu

“Kutup Yıldızı” izleyiciyle buluştu
Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan biri olan Yıldız Kenter’in yaşamını ele alan, “Türk Tiyatrosunun Kutup Yıldızı: Caniko” belgeseli, ENKA Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gala gösteriminde sanatseverlerle...

Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan biri olan Yıldız Kenter’in yaşamını ele alan, “Türk Tiyatrosunun Kutup Yıldızı: Caniko” belgeseli, ENKA Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gala gösteriminde sanatseverlerle buluştu.

ENKA Sanat’ın yapım sponsorluğunu üstlendiği belgeselin danışmanlığını Prof. Dr. Dikmen Gürün, yönetmenliğini Selçuk Metin yaparken, senaryosunu Zeynep Miraç kaleme aldı. Oyuncu Ayça Bingöl’ün seslendirmesini yaptığı filmin müzikleri ise Murat Evgin imzası taşıyor.

Enka Sanat Direktörü Murat Ovalı, “Türk tiyatrosunun duayenlerinin yaşanmış özel öykülerini, hikayelerini birçok sanatseverle buluşturmak, aynı zamanda gelecek nesillere iz bırakabilmek için bir belgesel kuşağı yaptık” dedi. Kendisinin de Kenter’in, “caniko”larından biri olduğunu kaydeden Ovalı, şunları söyledi:
“Mesleğine çok saygılıydı. Yeni nesle bilgisini aktarmak üzere kurduğu bir yaşantısı vardı. Benim aklımda kalan cümlelerden biri, devamlı ‘anı biriktirin’ derdi. Bir aktör, aktrist, yeri geldiğinde, cebinden çıkardığı, biriktirdiği anıları sahnede kullanır. Her birimizle, kelime kelime, harf harf ilgilenirdi ve hiç unutmazdı.”

Ovalı, belgeselin 16 Ağustos’ta yeniden ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda gösterileceğini vurgulayarak, “15 Ağustos’ta Haldun Dormen ‘Yaparsın Şekerim’, 16’sında bizim sponsor olduğumuz Caniko, 17’sinde de geçen sene yaptığımız Genco belgeselini sanatseverlere sunacağız” değerlendirmesinde bulundu.