Kuyumcular Odası Başkanı altın alacakları uyardı

Kuyumcular Odası Başkanı altın alacakları uyardı
Son günlerde altına olan taleple birlikte altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, konuyla ilgili altın alacaklara uyarılarda bulundu.Altın fiyatı son haftalarda rekor üzerine...
Son günlerde altına olan taleple birlikte altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, konuyla ilgili altın alacaklara uyarılarda bulundu.

Altın fiyatı son haftalarda rekor üzerine rekor kırıyor. Fiyatlar yükseldikçe talep de artıyor. Kuyumcuların bu talepleri karşılamakta zorlanması üzerine darphane çift vardiyaya geçerek üretime başladı.

Talebe yetişmekte zorlanan kuyumcular ise bu durumun dolandırıcılığı da beraberinde getirdiğini söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, son dönemde altına olan ilgiyle birlikte harekete geçen dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu. Atayık, altın konusunda sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının uzun süredir devam ettiğini ifade etti.

Atayık, "Son zamanlarda büyük bir talep var. Altına bir hücum var. Yani bu seçim öncesinde her zaman oluyor belirsizlikte. Fakat bunun geçici olduğunu biz düşünüyoruz. Vatandaşlarımız panik yapmasınlar." dedi.

"Kötü niyetli insanlar altının ayarını düşürüyorlar"

Yatırımcılara panik yapmamaları konusunda tavsiye veren Atayık, "Bu panik havasından çıkıp ihtiyaçları oranında altına yatırım yapmaları. Çok yakın zamanda darphanemiz de üretimini iki katına çıkardı. Bu arz yakın bir zamanda talebi karşılayacak ve fiyatlar rayına oturacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın şimdi altına yönelik bu aşırı taleplerini biraz frenlemeleri lazım. Fiyat farklarından dolayı bazı uyanıklar demeyeyim de, kötü niyetli insanlar piyasaya bu altınların ayarını düşürerek veya değişik şekilde vatandaşı kandıranlar piyasada oluşmaya başladı. Neden oluyor bu?

Altına vatandaşımız rahat ulaşamadığı için, üreticimiz rahat ulaşamadığı için, ihracatımız bundan çok büyük zarar görüyor, ulaşamıyor. Yani bu kotanın kesinlikle kaldırılması lazım. Eğer bu kota kaldırılmazsa; işte haberlerde duyuyoruz, 'Kaçak altın geldi, gümrükten şu geldi, bu geldi.' Yani insanlar daha değişik yerlere başvuruyorlar" dedi. (DHA)