Kuzey Irak’a şimdi de “Pençe-Kaplan” harekatı

Kuzey Irak’a şimdi de “Pençe-Kaplan” harekatı
Türk Silahlı kuvvetleri (TSK), Pençe-Kartal operasyonundan sonra Kuzey Irak’a “Pençe-Kaplan” adında hava harekatı başlattı.Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Halkımızın ve hudutlarımızın...

Türk Silahlı kuvvetleri (TSK), Pençe-Kartal operasyonundan sonra Kuzey Irak’a “Pençe-Kaplan” adında hava harekatı başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız, hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir'' ifadeleri kullanıldı.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.


Bakanlık yaptığı ikinci paylaşımda, ''Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor" derken, bir diğer açıklamada, “"Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, dün gece başlayan Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesindeki terör hedeflerini tam isabetli atışlarla yerle bir etti” sözlerine yer verildi.