Kuzey Kore Savunma Bakanı: "ABD, Kore yarımadasını nükleer savaşın eşiğine itiyor!"

Kuzey Kore Savunma Bakanı: "ABD, Kore yarımadasını nükleer savaşın eşiğine itiyor!"
Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) Savunma Bakanı General Kang Sun-nam, Kore yarımadasında nükleer savaşın kapıda, dünyanın nükleer savaştan bir adım uzakta olduğunu söyledi.Açıklaması 11. Moskova Uluslararası...

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) Savunma Bakanı General Kang Sun-nam, Kore yarımadasında nükleer savaşın kapıda, dünyanın nükleer savaştan bir adım uzakta olduğunu söyledi.

Açıklaması 11. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda dün okunan Kang, Washington'ın Pyongyang'da rejim değişikliği arzusuna dikkat çekti

Independent Türkçe'nin derlediği habere göre ABD'nin nükleer denizaltıların da dahil olduğu stratejik silahları bölgeye yığdığını belirten Kang, "Sorulması gereken soru Kore yarımadasında bir nükleer savaş olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı ve kim tarafından başlatılacağıdır" diye konuştu.

Kang, "ABD, Kuzey Kore'ye karşı 80 yıldır düşmanca bir politika izliyor. Kuzey Kore'nin bağımsız kalkınmasına ve güvenlik çıkarlarına bariz şekilde müdahale ediyorlar ve Kuzeydoğu Asya'daki durumu nükleer savaşın eşiğine doğru itiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kang Sun-nam'ın açıklamaları, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un orduya savaş hazırlıklarını hızlandırma talimatı vermesinden birkaç gün sonra geldi. Kim, ülkedeki silah üretim kapasitesinin de en üst düzeye çıkarılmasını istemişti.