KYK yurtlarında kalan öğrenciler anlattı: Asansörler sallanıyor, yemeğimden kurt çıktı

KYK yurtlarında kalan öğrenciler anlattı: Asansörler sallanıyor, yemeğimden kurt çıktı
Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda sorunlar bitmiyor. Asansör kazaları, yemek, hijyen ve yeterli barınma alanı olmaması öne çıkan problemler. Muş'ta KKY yurtlarında kalan öğrenciler yaşadıklarını anlattı.Aydın'da...

Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda sorunlar bitmiyor. Asansör kazaları, yemek, hijyen ve yeterli barınma alanı olmaması öne çıkan problemler. Muş'ta KKY yurtlarında kalan öğrenciler yaşadıklarını anlattı.

Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim'de arızalanan asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş öldü. Bunun ardından Kastamonu, Rize, Ordu, Muş, Sivas ve Çorum'da da KYK yurtlarındaki öğrenciler arızalanan asansörlerde mahsur kaldı.

Muş'ta üç öğrenci saatler sonra kurtarılabildi

Muş'ta 4 Kasım gecesi Sultan Alparslan Kız Yurdu'na arızalanan asansör katlar arasında kaldı. Mahsur kalan üç öğrenci saatler sonra kurtarılabildi. Artı Gerçek'ten Sinan Şahin'e konuşan Sultan Alparslan ve Müştak Baba Kız Yurdu öğrencileri, daha önce de bazı arkadaşlarının asansörde mahsur kaldığını belirterek, yaşananların ihmalden kaynaklandığını söyledi.

"Asansör sorununu defalarca bildirdik, yöneticiler oralı bile olmadı"

Sultan Alparslan Kız Yurdunda kalan öğrencilerden R., "Dönem başından bu yana asansörle ilgili sorun yaşıyoruz. Konuyu defalarca yurt yönetimine bildirdik. Hocalarımıza da bilgi verdik. Ama idareciler oralı olmadı. Cumartesi günü de üç arkadaşımız asansörde kaldı. Önlem alınsaydı böyle olmazdı. Bizim ve arkadaşlarımızın can güvenliği her şeyden daha önemli. Burada bir ihmal var" dedi.

"Korkudan asansörlere binemiyoruz"

Müştak Baba Kız Yurdu'nda kalan öğrenci D. ise asansörlerin güvenli olmadığını belirterek “İçine bindiğimizde asansör sallanıyor. Bakımları yapılıyor mu bilmiyoruz. Yurt dört bloklu. Her bloktaki asansörler sorunlu. Korkudan asansörleri kullanamıyoruz. Daha önce de farklı tarihlerde arkadaşlarımız asansörde mahsur kaldı. Aydın’daki asansör kazasından sonra yurt yetkilileri asansörleri servis dışı bırakıp apar topar bakıma aldılar. Başımıza bir şey gelmeden önce tedbir alınmalı" dedi.

"Yemeğimden kurt çıktı"

Yurtlardaki sorunlar sadece asansörle de sınırlı değil. Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden Y., yemek ve hijyen konusunda da sorun yaşadıklarını dile getirdi.

Y., "Yurt içinde fare gören arkadaşlarımız var. Geçtiğimiz günlerde yemeğimden kurt çıktı. Porsiyonlar da azaltılıyor. Yemeklerde kullanılan malzemeler de kalitesiz. Çoğu zaman dışarıda yemek zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunları dile getiriyoruz ama dinleyen kim. Yurt idarecileri sorunlara kulak asmıyor. Sağlıklı koşullarda eğitim almak istiyoruz" diye konuştu.

"İki kişilik odalarda dört kişi kalıyoruz"

Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden A., iki kişilik odalarda dört kişi kaldıklarını anlattı. A., "Yurt odaları çok kalabalık. Odaların normal kapasitesi iki kişilik ama geçen sene üç kişi kalıyordu. Bu yıl oda kapasitelerini dörde çıkardılar. İki kişilik odalarda dört kişi kalıyoruz. Odalarda üç çalışma masası var sadece. Çünkü dördüncü masa için alan yok. Oda arkadaşlarımızla çalışma masalarını dönüşümlü kullanıyoruz. Ancak çoğu zaman bu durum sorun oluyor" diye konuştu.