LABORATUVAR TARTIŞMASI HARARETLENDİ Dr. Fauci de Trump’ı yalandı

LABORATUVAR TARTIŞMASI HARARETLENDİ Dr. Fauci de Trump’ı yalandı
ABD Başkanı Donald Trump’ın kurduğu koronavirüsle mücadele ekibinin başında olan Doktor Anthony Fauci, koronavirüsün laboratuvarda üretildiğini savunan Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu yalanladı. Fauci “Bu virüs,...

ABD Başkanı Donald Trump’ın kurduğu koronavirüsle mücadele ekibinin başında olan Doktor Anthony Fauci, koronavirüsün laboratuvarda üretildiğini savunan Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu yalanladı. Fauci “Bu virüs, doğada evrimleşerek canlılara bulaştı” dedi. ABD’de ikinci bir dalganın görülmesinden endişe ettiğini sözlerine ekleyen Fauci, “Bu virüsün bir anda sona ereceğini düşünmüyorum” dedi. “Aşının tarihsel olarak kısa bir süre içinde hazır olacağına inanıyorum” diyen doktor yaz başına kadar klinik aşı denemelerinin başlayabileceğini ifade etti.
YOZLAŞMIŞ POLİTİKACI
Çin Komünist Partisi’nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesi de “Pompeo şüphesiz yozlaşmış bir politikacı” ifadesini kullandığı başyazısında bakanın Çin’in gerçeği sakladığı yönündeki söylemleriyle Batı medyasındaki Çin karşıtlığını körüklediği öne sürüldü.
DSÖ: KANIT SUNUN
Dünya Sağlık Örgütü ise Trump’ın “Elimde kanıt var” açıklaması ardından ABD’nin salgınının kaynağının Çin’in Vuhan şehrindeki bir laboratuvar olduğuna dair iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadığını açıkladı.