Lavrov: Operasyonun yeni safhası başladı

Lavrov: Operasyonun yeni safhası başladı
Hindistan’ın “India Today” televizyon kanalına röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.Rus ordusunun, Ukrayna’daki askeri altyapı tesislerine...

Hindistan’ın “India Today” televizyon kanalına röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Ukrayna’daki askeri altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlediğini savunan Lavrov, nükleer silahın kullanılmasına karşı olduklarını belirtti. Lavrov, “Rusya, Ukrayna’da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor. Sadece sıradan silahların kullanılması söz konusu” dedi.

Sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini kurtarmaya çalıştıklarını savunan Lavrov, “Ukrayna’daki özel askeri operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki safhası şimdi başlıyor. Şimdi önemli an gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Batılı ülkelerin, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin nedenlerini dikkate almadığını dile getirerek “Batılı meslektaşlarımıza stratejik öneme sahip herhangi bir alanda güvenemeyiz. Bu kanaate kesin vardık.” dedi.

ZELENSKİ NE YİYİP NE İÇİYOR
Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin söylediklerinin “Ne yiyip, ne içtiğine göre değiştiğini” iddia etti.

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre Lavrov, “Zelenski’nin söylediklerini ciddi şekilde yorumlayamam, zira bakış açısı sürekli taban tabana zıt yönlerde değiştiriyor. Zelenski birçok şey söylüyor. Bunlar ne yiyip ne içtiğine bağlı olarak değişiyor” ifadelerini kullandı.