Lazio taraftarı 'Hitler'in birahanesi'nde faşizmi öven sloganlar attı

Lazio taraftarı 'Hitler'in birahanesi'nde faşizmi öven sloganlar attı
Şampiyonlar Ligi Maçı için Münih'e giden bir grup Lazio taraftarı 'Hitler'in birahanesi'nde faşizmi öven sloganlar atıp 'Roma selamı' verdi. Görüntüler paylaşılınca polis soruşturma başlattı.UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu...
Şampiyonlar Ligi Maçı için Münih'e giden bir grup Lazio taraftarı 'Hitler'in birahanesi'nde faşizmi öven sloganlar atıp 'Roma selamı' verdi. Görüntüler paylaşılınca polis soruşturma başlattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçı öncesinde Münih'te Lazio taraftarlarının faşizm yanlısı sloganları tartışma yarattı.

AA'nın İtalyan basınından aktardığına göre, Bayern Münih'le oynanacak maç için Almanya'nın Münih kentine giden bir grup İtalyan taraftar, dün akşam Adolf Hitler'in bir dönem konuşmalarını yaptığı, Nazilerin yükselişinin simgelerinden Hofbrauhaus birahanesinde faşizm yanlısı sloganlar attı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, bazı taraftarların "Duce" unvanıyla anılan Hitler'in müttefiki İtalyan faşist lider Benito Mussolini'ye yönelik "Duce-Duce" sloganları attığı, faşist döneme ilişkin marşlar söylediği ve bazılarının "Roma selamı" olarak bilinen faşist selamı verdiği ifade edildi.

İtalyan ANSA ajansının, Alman DPA ajansına dayandırdığı haberinde, Münih Emniyeti’nin söz konusu görüntülere ilişkin bir inceleme ve soruşturma yürüttüğü belirtildi.

Roma Belediyesi Spor İşlerinden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Alessandro Onorato ise "Lazio taraftarlarının 'Duce' şeklinde tezahürat yaptığı ve Roma selamı (faşist selamı) verdiğine dair görüntüler utanç verici. Amasız ve fakatsız bu dolaşan görüntüleri kınıyorum. Bu şeyler bizi temsil etmiyor" dedi.

İtalya'nın faşist dönemine sempatisini gizlemeyen bazı Laziolu taraftarlar, 14 Şubat'ta Roma'da oynanan ve takımları Lazio'nun Bayern Münih'i 1-0 yendiği maçta da "Kıskandığımız tek şey birahaneniz" yazılı pankart açarak, lokale gönderme yapmıştı.