Leclerc üzgün Hamilton kızgın Verstappen lider

Leclerc üzgün Hamilton kızgın Verstappen lider
Sezonun beşinci yarışının yapıldığı Monako Grand Prix’sinde kazanan Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Ferrari pilotu Carlos Sainz ikinci, Lando Norris ise üçüncü oldu. Böylece Red Bull bu pistte 2018’den sonraki ilk zaferini...

Sezonun beşinci yarışının yapıldığı Monako Grand Prix’sinde kazanan Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Ferrari pilotu Carlos Sainz ikinci, Lando Norris ise üçüncü oldu. Böylece Red Bull bu pistte 2018’den sonraki ilk zaferini de kazandı.
Sıralama turlarında Charles Leclerc pole pozisyonunu aldı ancak sonraki turda yaşadığı kazadan dolayı kırmızı bayraklar çıktı ve sıralama turları bununla birlikte bitmiş oldu.
Yarış günü attığı turlarda, vites kutusunda çıkan sıkıntıdan dolayı yarışa katılamadı ve sıralama turlarındaki performansı boşa çıktı.
Geçiş yapmanın çok zor olduğu Monako pistinde yarışa önde başlayan Verstappen rahat bir zafer elde etti. Alışık olduğumuz düzenin bozulduğu, Lewis Hamilton’ın yedinci sırada başladığı yarışa Valtteri Bottas da ikinci başlamıştı. Fakat oldukça başarısız bir pit stop sonucu Bottas yarışa veda etti. Pit stop sırasında sağ ön lastiğindeki bijonların kaynamasından ötürü lastik değişikliği yapılamadı ve Bottas yarış dışı kaldı. Hamilton ise pitten çıkış sonrasında Pierre Gasly’nin arkasında kaldığı için çok sinirliydi. Lastiklerini koruduğunu ve neden pite girdiğini sorgulayan Hamilton telsiz konuşmalarında oldukça gergindi. Stratejileriyle ünlü Mercedes bu kez çuvalladı. Bunun da etkisi olacak ki Hamilton yarışı ancak yedinci sırada bitirebildi.
Bu hafta Red Bull yarıştan memnun ayrılan taraf oldu. Ferrari ise Leclerc’i kaybetmesine rağmen Ferrari Sainz ile ikinciliği elde ederek podyum görmeyi başardı. Daha önce Monako’da birincilik elde eden Daniel Ricciardo yarışı 12. sırada bitirirken takım arkadaşı Norris podyumun son basamağını kapmayı başardı.
Red Bull’a bu sezon geçen ve şimdiye kadar bir başarı elde edemeyen Sergio Perez ise bu haftayı 4.’lükle bitirdi. Yarışın bir diğer galibi ise Sebastian Vettel oldu. Vettel beşinciliği elde ederek Türkiye GP’den sonraki ilk puanını da almış oldu.
Gasly 6. Hamilton 7, Lance Stroll 8., Estaban Ocon 9. oldu. Bu sezon ilk kez puan almayı başaran Giovinazzi ise yarışı 10. sırada bitirdi.
2021 sezonunun altıncı yarışı 6 Haziran’da Azerbaycan’da gerçekleştirilecek.