Leyen: Rusya’ya yaptırımlar kalıcı

Leyen: Rusya’ya yaptırımlar kalıcı
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Artık alttan alma değil kararlılık gösterme zamanı. Uzun bir süre için işin içindeyiz” diyerek Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların kalıcı olacağını vurguladı. Leyen,...

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Artık alttan alma değil kararlılık gösterme zamanı. Uzun bir süre için işin içindeyiz” diyerek Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların kalıcı olacağını vurguladı. Leyen, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda, Komisyonun icraatlarını ve gelecek yıl için önceliklerini anlattığı geleneksel “Birliğin Durumu” konuşmasını yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska’nın katılımıyla düzenlenen oturumda, tüm kadın yetkililerin Ukrayna bayrağının renklerinde giyinmesi dikkati çekti.


“RUSYA’NIN EKONOMİSİ PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI”
Komisyondaki bazı kişiler enerji fiyatlarındaki büyük artışa işaret ederek, bloğun Rusya’ya yönelik yaptırımlarının Batı’yı daha fazla vurduğunu tartışırken, von der Leyen, yaptırımların Rusya’ya zarar verdiğini savundu. “Rusya’nın ekonomisi pamuk ipliğine bağlı” diyen von der Leyen, yaklaşık bine yakın uluslararası şirketin ülkeyi terk ettiğini anımsattı.

Von der Leyen, “Rus ordusu, askeri araçlarını tamir etmek için bulaşık makineleri ve buzdolaplarındaki çipleri topluyor. Çünkü yarı iletkenleri tükendi. Rusya’nın endüstrisi darmadağın” dedi.

Von der Leyen, ayrıca Ukrayna’nın hızlı bir karşı saldırıda işgalci Rus güçlerinden geri aldığı toprakları güvence altına almak için çalıştığı bir zamanda, yaptırımları kaldırmanın doğru zaman olmadığını söyledi. AB Komisyonu Başkanı, “Artık alttan alma değil kararlılık gösterme zamanı. Uzun bir süre için işin içindeyiz” diyerek Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların kalıcı olacağını vurguladı.