Leyla Zana sandıklara çağırdı: Güçlü olursak muhatap da oluruz

Leyla Zana sandıklara çağırdı: Güçlü olursak muhatap da oluruz
Leyla Zana, önemli bir çağrı yaparak, özellikle Kürt kentlerinde ve ilçelerinde yaşayanlara hitap etti. Oy ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Zana, DEM Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde güçlü bir sonuç elde etmesi...
Leyla Zana, önemli bir çağrı yaparak, özellikle Kürt kentlerinde ve ilçelerinde yaşayanlara hitap etti. Oy ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Zana, DEM Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde güçlü bir sonuç elde etmesi gerektiğini vurguladı. Mücadelenin zamanı direngen ve direnişçi kılmak olduğunu belirten Zana, bu çağrısını tüm Kürtlere iletti.

Leyla Zana, özellikle Kürt kentlerinde ve ilçelerde yaşayanlara seslenerek, oy ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'nin güçlü bir sonuç elde etmesi gerektiğine dikkat çeken Zana, "Mücadelemiz, zamanı direngen ve direnişçi kılmak içindir. Bu çağrım, tüm Kürdistanlılara yöneliktir. Kürdistan'da yaşayanlar kadar metropollerde yaşayan herkese de hitap ediyorum. Herkes, kimliğine ve iradesine sahip çıkmalıdır. Algılara dayalı sözlere kulak asmayalım ve gücümüzü birleştirelim. Başımızı dik tutarak 31 Mart'ta sandıklardan güçlü bir şekilde çıkalım. Güçlü olursak, muhatap da oluruz. Ancak güçlü olmadığımız sürece muhatap da olamayız! Eğer tecridin kırılmasını ve zindanların açılmasını istiyorsak, halkımızın yeni bir yaşam inşa etmesini ve özgürlüğü elde etmesini istiyorsak, o zaman tüm ülke olarak birlik olmalıyız" şeklinde konuştu.

Zana, demokrasi yanlısı kesimlere de seslenerek, "Tüm dostlarımızın bize oy vererek yardımcı olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Seçimde umutların arttığına değinen Zana, "Halkımız, umudunu daha da yükseltmeli ve çocuklarımıza yeni bir özgür yaşam sunmak için sandıklara sahip çıkmalıdır" dedi.