LİBYA İLE SIKI TEMAS

LİBYA İLE SIKI TEMAS
Türkiye Libya’da destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni yalnız bırakmıyor. Hafter’in bir çok kritik mevziyi kaybetmesinin ardından Trablus hükümeti üst üste Ankara’dan gelen üst düzey misafirleri ağırlıyor. Libya’nın...

Türkiye Libya’da destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni yalnız bırakmıyor. Hafter’in bir çok kritik mevziyi kaybetmesinin ardından Trablus hükümeti üst üste Ankara’dan gelen üst düzey misafirleri ağırlıyor. Libya’nın son konukları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’di.
Akar ziyaretinde muhataplarına “Yanınızda olduğumuzu, Cumhurbaşkanımızın talimatları kapsamında Libyalı kardeşlerimiz için yapılması gereken ne varsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.
Akar ve Güler askeri yetkililerle toplantılar yaptı Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile de görüştü. Akar ve Güler’den önce en son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan 17 Haziran Çarşamba günü Trablus’ta gitmiş, Ulusal Mutabakat Hükümeti ile başta elektrik olmak üzere enerji, bankacılık ve inşaat alanlarında işbirliğini görüşmüştü.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal da Trablus’u ziyaret etmişti
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da üç gün önce, sürpriz bir şekilde Libya’ya giderek, başkent Trablus’a ziyaret gerçekleştirmişti. Libya Genelkurmay Başkanı Şerif ile Bu Sitte Askeri Deniz Üssü’nde görüşen Özbal’ın, Misrata’da deniz üssünün inşa edilmesi ve TSK’nın kullanımına açılması konusunda görüşmelerde bulunduğu ifade edilmişti. Akar ve Güler’in temaslarında da; TSK’nın kullanımına açılması planlanan Vatiyye Hava Üssü ile Misrata deniz üssü, Libya’da görev yapan TSK personelinin faaliyetleri ve UMH’ye verilen askeri desteğin sürdürülmesi konularının ele alındığı bildirildi.