Libya’da gövde gösterisi

Libya’da gövde gösterisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bulunduğu bir heyet, temaslarda bulunmak üzere Libya’ya gitti. Çavuşoğlu ve Albayrak dışında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bulunduğu bir heyet, temaslarda bulunmak üzere Libya’ya gitti. Çavuşoğlu ve Albayrak dışında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da bulunduğu heyet, Trablusgarp havalimanında Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala tarafından karşılandı ve heyetlerarası görüşmelere geçildi.
Ziyaretle ilgili açıklama, Libya Hükümeti tarafından yapıldı. Hükümetin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, içlerinde Bakan Çavuşoğlu, Bakan Albayrak ve Fidan’ın bulunduğu heyetin Trablus’da Sarrac’la görüştüğü bildirildi. Reuters’in haberine göre, heyetler arası görüşmede Sirte'ye yapılması planlanan operasyon ele alındığı, Trablus hükümetinin Hafter’e karşı güç kazanmasının ardından Libya'da ikinci aşamaya geçilmiş olması ve bu süreçten sonra atılacak adımların konuşulduğu belirtildi. Libya hükümetinin açıklamasında Türk heyetininin aynı gün Türkiye’ye döneceği ancak görüşmelerin devem edeceği belirtildi.