Liderler vekil olsun önerisi

Liderler vekil olsun önerisi
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçileceğine inandığını söyledi. Yavaş, Altılı Masa’ya...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçileceğine inandığını söyledi. Yavaş, Altılı Masa’ya parti liderlerinin milletvekili olarak gruplarının başında olmasını önereceğini belirtti. Hukukçuların açıklamalarına işaret ederek Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile belediye başkanlığının bir arada yürütülebileceğini kaydeden Yavaş “Sayın Binali Yıldırım için aynı fikri önerenler şimdi olmaz diyorlar. Hocaların hocası Ergun Özbudun bunun gayet mümkün olduğunu açıkladı” dedi. Yavaş, son görev gününe kadar belediye başkanlığı yapacağını vurgulayarak “Boynumuzun borcu. Aksi takdirde Ankara halkı bizi affetmez. Hemen atama yapılmayabilir” diye konuştu.
DERE YATAKLARINI İMARA AÇMIŞLAR
HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına katılan Yavaş’ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

  • Ankara’da dere yataklarını imara açmışlar. Ne kadar dere yatağı varsa kocaman gökdelenler dikili. Ben bunu iptal ettim dediğim zaman bedelini ödemesi gerekecek belediyenin. Bunun altından kalkma ihtimali yok.
    -Deprem bölgesinde kalıcı konut yapmak için acele edilmemesi lazım, önce prefabrik konutlar yapılmalı. Ben deprem bölgesinde en az 750 bin konut diye düşünüyorum.
  • İstanbul 30 senede falan depreme hazır olur ama çok kararlı olunması lazım.
    HERKESİ KUCAKLAYACAKSINIZ
    -Seçildikten sonra bir tane siyasi polemiğe girmedim. Bana oy vermeyenlere karşı tek mesajım yok. Projelerinizi anlatırsınız. Seçildikten sonra herkesi kucaklayacaksınız. Çünkü herkesten su parası, vergi alıyorsunuz.
  • Ankara’da bir tane fotoğrafım yok. Belediyenin içinde de yok, yasak. Seçim başlayacak diye yeni bir hesap açtım, oy vermeyenlerin hatırını kırmamak için. Çünkü ben hepsinin belediye başkanıyım.
    SANA NE BENİM GEÇMİŞİMDEN!
    -Ben ülkücüyüm, MHP’den aday, CHP’den belediye başkanı olmuşum. Siyasi kimliğim bana ait. Şu anda Ankara’da Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisinin benden şikayetçi olduğunu sanmıyorum. Eşit hizmet veriyorum. Bugüne kadar bir tane şikayet gelmiş mi? Sana ne benim siyasi geçmişimden? Ayrımcılık yapıyor muyum? Vatandaş artık bunlara aldırmıyor. Bunlar çirkin siyaset.
    ALTILI MASA’NIN TAAHHÜDÜ
  • Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Dedi ki, ‘O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız’ dedi. Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın.
  • Açık olup şeffaf olmak lazım. Altılı Masa’nın taahhüdü budur. Eğer aynı düzen gidecekse niye değişiyor ki? İnsanlar kategorize edilecekse niye değişiyor? İnsanlar iyi ki değişmiş diyecek.
    ENDİŞE DUYMADIĞIM TÜRKİYE HAYALİ
  • Kimseye hakaret etmedim ve hakaret işitmek istemiyorum. Düşüncelerimden dolayı hakaret yemek istemiyorum. Telefonum dinleniyor endişesiyle yaşamak istemiyorum. Mahkemeye gittiğimde ‘hakkımı alırım’ dediğim ve hiç endişe duymadığım Türkiye hayal ediyorum. Youtube, ekşi sözlük kapatılıyor. ‘Türkiye’de sansür var’ denmesi ekonomimizi etkiliyor. Niye korkuyoruz? Suç varsa hukuk onun çaresini bulacak. Stadyumdaki protesto en masum, şiddete başvurulmadığı takdirde anayasal hak.
    CV’LERE FOTOĞRAF KONULMAMALI
    -Atama yoluyla kaç kişi alınmış? Okuyan insan yakın aramamalı artık. İngiltere’de gördüm. Kızım iş arıyor. Özgeçmiş doldurdu, fotoğrafsız. ‘Kızım niye fotoğrafsız verdin’ dedim ‘Burada gerekmiyor’ dedi. Özellikle bizim ülkemiz için fotoğrafsız olması lazım. Gençler arasında serbest rekabetin önünü açmamız lazım.