Maaş yeniden başladı, feragat 9 ay sürdü

Maaş yeniden başladı, feragat 9 ay sürdü
PENCERE ÖZELCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un THY Yönetim Kurulu üyeliğinden gelen huzur hakkından yalnızca kısa bir süre feragat ettiği ortaya çıktı. Altun, daha önce yaptığı...

PENCERE ÖZEL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un THY Yönetim Kurulu üyeliğinden gelen huzur hakkından yalnızca kısa bir süre feragat ettiği ortaya çıktı. Altun, daha önce yaptığı açıklamada “huzur hakkından feragat ettim” demişti.

Altun, Mayıs 2018’den beri THY Yönetim Kurulu’nda görev alıyor, karşılığında ise üç ayda bir ikramiye almak koşuluyla her ay huzur hakkı alıyor. Altun’un, 2020 Nisan-Aralık döneminde huzur hakkından feragat ettiği, öncesinde ve sonrasında ise huzur hakkını almaya devam ettiği CHP’li Özgür Özel ile Fahrettin Altun arasındaki dava dosyasına giren resmi yazıyla ortaya çıktı. THY’nin mahkemeye gönderdiği belgede Fatmanur Altun’a ödenen huzur hakları detaylarıyla yer aldı. Buna göre Altun, THY Genel Kurulu’nda alınan “2020 Nisan, Mayıs, Haziran aylarında pandemi dolayısıyla huzur hakkı ödemesi yapılmayacak” kararının ardından 6 ay daha huzur hakkından feragat etti. Sonrasında ise huzur hakkını almaya devam etti.

Bidebunuizle yayınında konuşan Özel, Fahrettin Altun’un “hayra hasenata harcadım” açıklamasına göndermede bulunarak “Dünyalığı bizden yaptı, ahiretliği de bizden yapacak. Madem hayır yapacaksın niye devletin parasıyla yapıyorsun? Kendi paranla yap. Beni mahkemeye verdiler, mahkemeye Fatmanur Altun’un bugün bile huzur hakkı aldığına dair mühürlü yazı geldi” değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU?
CHP’li Özgür Özel, Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun’un evine 5 maaş girdiğini söylemişti. Altun ise Borsa İstanbul’dan aldığı “huzur hakkı”nı kabul etmiş, “hayra hasenata harcadım” açıklamasını yapmıştı. Fatmanur Altun ise THY yönetim kurulu üyeliğinden huzur hakkı almadığını iddia ederek, “feragat ettim” demişti. Bu tartışmanın ardından Altun çifti, Özel hakkında dava açmıştı.