Maaşa zam oranını keşke Numan Hoca belirleseymiş!

Maaşa zam oranını keşke Numan Hoca belirleseymiş!
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında gazeteci Kenan Taş'ın sorularını yanıtladı. Partisinin oy oranını paylaşmayan AKP'li Numan Kurtulmuş "Z kuşağı AK Parti'ye oy verir mi" sorusunu, "Verir"...

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında gazeteci Kenan Taş'ın sorularını yanıtladı. Partisinin oy oranını paylaşmayan AKP'li Numan Kurtulmuş "Z kuşağı AK Parti'ye oy verir mi" sorusunu, "Verir" diye yanıtladı. Kurtulmuş, "AK Parti bütün kamuoyu yoklamalarında birinci partidir. Bu anlamda ben seçimde bir problem görmüyorum" iddiasında bulundu.

Konut kiralarına dikkat çeken Kurtulmuş, "Kiraların çok yüksek olduğunu düşünüyoruz, bunu yaşıyoruz hep beraber. Bunun yolu Türkiye'de konut arzının ciddi, güçlü bir şekilde desteklenmesi" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, özellikle orta ve dar gelirli vatandaşlar için ucuz kredilerle konut alabilecekleri imkanların temin edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Şundan vatandaşlarımız emin olsun dövizin sabit noktada tutulabilmesi, enflasyonun ortaya çıkmasına neden olan bütün tek tek onlarca farklı alanın bir şekilde kontrol altına alınarak enflasyonist baskının azaltılması ikinci alanımızı oluşturuyor. Hükümetteki arkadaşlar sabahlara kadar çalışarak bunları temin etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların alım gücünün düştüğüne işaret eden Kurtulmuş, "Bunu bir şekilde desteklemek lazım. Burada yapılacak olan çalışanlarımızın ücretlerini yukarıya doğru çekmektir. Bir taraftan fiyatları aşağıya çekeceğiz, bir taraftan alım gücünü yukarıya doğru çıkartarak vatandaşımızın bu zor süreci atlatmasını temin edeceğiz" diye konuştu.