Macron, İran’ın Suriye tavrından memnun

Macron, İran’ın Suriye tavrından memnun
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon görüşmesi yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa olarak İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyoruz" mesajını iletti.İran'ın...

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon görüşmesi yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa olarak İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyoruz" mesajını iletti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, iki ülke liderleri arasında görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra gıda ve enerji güvenliği gibi küresel krizler ele alındı. İran'ın bölgedeki istikrar çabalarıyla "IŞİD'in Avrupa'da hilafet ilan etmesinin önüne geçtiğini" savunan Reisi, "Bölge sorunlarının çözüm yolu, bölge halkları ve hükümetlerinden geçiyor ve yabancı müdahale, güvenlik ve istikrar karşıtıdır'' dedi.

Macron ise İran'ın bölgedeki siyasi süreçlerin sonuçlanması ile ilgili rol üstlenmesini önemli bulduklarını ifade ederek, ''Fransa olarak İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyoruz'' dedi.

'İRAN, UKRAYNA KRİZİNDE ROL ÜSTLENMEYE HAZIR'
İran'ın Ukrayna krizinde rol üstlenmeye hazır olduğu mesajı da veren Reisi, "İran İslam Cumhuriyeti, Ukrayna krizinde savaşın bitmesi ve sorunların siyasi diyalogla çözülmesi için rol üstlenmeye hazırdır'' ifadelerini kullandı.