Madem belge var, savcı nerede?

Madem belge var, savcı nerede?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni bir iddia ile gündemde. Daha önce Sedat Peker’in iddialarının ardından “Mafya’dan aylık 10 bin dolar maaş alan siyasetçi” iddiasında bulunan, ısrarlı sorulara karşın o ismi vermeyen,...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni bir iddia ile gündemde. Daha önce Sedat Peker’in iddialarının ardından “Mafya’dan aylık 10 bin dolar maaş alan siyasetçi” iddiasında bulunan, ısrarlı sorulara karşın o ismi vermeyen, savcılığa bildireceğini söylemekle yetinen İçişleri Bakanı’nın bu defaki iddiası HDP ile ilgili. Soylu AK Parti Başakşehir İlçe Danışma Meclisi toplantısında, “Elimizde PKK terör örgütünün HDP’ye 15 gün önce gönderdiği belge var. Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK’ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni. Yukarıdan aşağı yazmışlar talimat metnini” ifadelerini kullandı.
Buradan yola çıkarak İYİ Parti ve CHP’yi hedef alan Soylu, “Kılıçdaroğlu, Akşener, siz belki kendi koltuğunuz uğruna, sizi kandırdıkları, pişpişledikleri koltuğunuz uğruna bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini bir kenara bırakırsınız ama şehitlerimiz, sizin yakanızı ve bu millet sizin yakanızı bırakmaz” dedi.
Soylu CHP Genel Başkanı’nın, haklarında soruşturma olmayan veya yargılanıp beraat eden KHK’lıların haklarının teslim edileceğine ilişkin sözlerini de eleştirdi, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in, KHK’lılar üzerinden Türkiye’ye bir mesaj vermeye çalıştıklarını, asıl amacın FETÖ’ye af olduğunu iddia etti.
Soylu partililere hitabında ekonomi konusunda da pembe bir tablo çizdi.