Madımak'ın 30. yıl dönümünde siyasilerden mesajlar

Madımak'ın 30. yıl dönümünde siyasilerden mesajlar
Siyasi isimler, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde katledilenler için mesajlar paylaştı.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden bulduğum, yakın tarihimizin en acı günlerinden...

Siyasi isimler, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde katledilenler için mesajlar paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden bulduğum, yakın tarihimizin en acı günlerinden biri olan Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı, rahmet ve hüzünle anıyorum. Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen bu ateşi, kaldırılmayan enkazı unutMADIMAKlımda.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da, "Madımak katliamında hayatını kaybeden canları rahmetle anıyorum. Birliğimize, kardeşliğimize kasteden tüm katliamları lanetliyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum." paylaşımında bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2 Temmuz 1993’te Sivas’taki katliamda yitirdiğimiz canları rahmet ve özlemle anıyorum. Sazında, sözünde, kaleminde hep sevgi olan o güzel insanları hiç unutmadık. Nefretten, ayrımcılıktan beslenenlerle her daim mücadele edeceğiz." dedi.