Mahkeme Mansur Yavaş’ı haklı buldu

Mahkeme Mansur Yavaş’ı haklı buldu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve başlamasının ardından içme suyu ve altyapı ile ilgili acil sorunların çözülebilmesi için kredi talebinde bulunmuş, talebi AK Parti ve MHP oylarıyla Büyükşehir Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve başlamasının ardından içme suyu ve altyapı ile ilgili acil sorunların çözülebilmesi için kredi talebinde bulunmuş, talebi AK Parti ve MHP oylarıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilmişti. Yavaş’ın ret kararını veto etmesine rağmen bir sonraki mecliste de yine ret kararı verildi. Bunun üzerine Yavaş konuyu yargıya taşıdı. Mahkemeye ODTÜ ve Hacettepe Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinin hazırlayıp sunduğu değerlendirme raporunda Tatlar Arıtma Tesisi ile ilgili, hali hazırda tesise gelen atık su debisinin tesis kapasitesinin iki katı düzeyinde olduğunu ve bu durumun gerek sulama gerekse içme suyu açısından ciddi riskler doğurduğu belirtildi.
HUKUKA UYGUN BULUNMADI
Ankara 9. İdare Mahkemesi, öncelikli projelerin mevcut bütçe gelirleri ile karşılanamayacağının açık bir şekilde görüldüğünü belirterek meclis kararının kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünde hukuka uygun olmadığını beyan etti. Yürütmeyi durdurma kararı verildi.