Marlon Brando’nun gizli aşkı efsane Yunan oyuncu hayatını kaybetti

Marlon Brando’nun gizli aşkı efsane Yunan oyuncu hayatını kaybetti
Yunanistan ve dünya sinemasının efsane isimlerinden İrina Papas, dün Mora köyünde son nefesini verdi. Papas, Zorba ve Çağrı filmlerindeki rolüyle de hafızalara kazınmıştı.Son yıllarda Alzheimer hastalığı nedeniyle sağlık...

Yunanistan ve dünya sinemasının efsane isimlerinden İrina Papas, dün Mora köyünde son nefesini verdi. Papas, Zorba ve Çağrı filmlerindeki rolüyle de hafızalara kazınmıştı.

Son yıllarda Alzheimer hastalığı nedeniyle sağlık sorunları ile büyüdüğü köyde yaşayan Papas, “Sade, arkaik, Yunan güzelliğinin simgesi, Akdeniz kültürünün yurt dışındaki ünlü temsilcisi” bir oyuncu olarak dünya sinemasında önemli bir yere sahipti.


Kariyerinde, antik trajedinin gücünü tamamen somutlaştıran tiyatro ve sinemada önemli kadın rollerini üstlenen Papas, 3 Eylül 1926 tarihinde Yunanistan’ın güneyindeki Corinth’de doğdu.

Türk seyircisi, Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan Çağrı filmiyle yakından tanıdı. Papas, bu filmde Hazreti Muhammed’in amcası Hazreti Hamza’yı Vahşi adlı kölesine mızrakla öldürten ve ciğerini yiyen Ebu Sufyan’ın karısı olan Hint’i canlandırmıştı.

Yönetmen ve oyuncu Alkis Pappa ile 1947 yılında evlenen İrini Papas 2004 yılında İtalyan Corriere della Sera gazetesine Marlon Brando’nun ölümünden sonra aralarında uzun ve “gizli bir aşk” olduğunu açıklamıştı. 1954’te Roma’da tanıştıklarını anlatan Papas, “Hayatımın en büyük tutkusu”ydu dediği Brando ile en son 1999’da Atina’da bir araya geldiklerini söylemişti.