Matrix’in eşyaları açık artırmaya çıkıyor

Matrix’in eşyaları açık artırmaya çıkıyor
Her ikisi de trans kadın olan Matrix serisinin senarist ve yönetmen kardeşleri Lana ve Lilly Wachowski, trans gençlere destek olmak amacıyla filmlerde kullandıkları eşyaları açık artırmayla satıyor.Independent’in haberine göre,...

Her ikisi de trans kadın olan Matrix serisinin senarist ve yönetmen kardeşleri Lana ve Lilly Wachowski, trans gençlere destek olmak amacıyla filmlerde kullandıkları eşyaları açık artırmayla satıyor.


Independent’in haberine göre, her ikisi de trans kadın olan yönetmen kardeşlerin senaryosunda veya çekimlerinde katkı koyduğu filmlerden parçalar müzayedede yer alacak. Matrix Revolutions, V for Vendetta, Sense8 ve Hızlı Yarışçı (Speed Racer) gibi filmlerde kullanılan 180’den fazla malzeme yeni sahiplerini arayacak. 

Açık artırmadan elde edilen tüm gelir, trans gençleri ve onlara hizmet veren kuruluşları destekleyen Trans Gençliği Koru ve Savun Fonu’na (Protect and Defend Trans Youth) aktarılacak. 

Lily Wachowski cumartesi Twitter’da yaptığı paylaşımda açık artırmanın adının Matrix’e Giriş: Wachowski Koleksiyonu (Enter the Matrix: The Wachowski Collection) olduğunu duyurdu. Yönetmen, “bahar temizliği yapıyorduk ve yıllardır topladığımız hazinelerden bazılarını başkalarına devretmeye karar verdik” dedi.