Maymun çiçeği, küresel kriz olma yolunda

Maymun çiçeği, küresel kriz olma yolunda
Dünya henüz koronavirüs salgınının etkisinden kurtulamamışken, sayıları hızla artan maymun çiçeği salgını uluslararası kamuoyunda panik yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de henüz vaka görülmezken bugüne kadar 16 ülkede...

Dünya henüz koronavirüs salgınının etkisinden kurtulamamışken, sayıları hızla artan maymun çiçeği salgını uluslararası kamuoyunda panik yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de henüz vaka görülmezken bugüne kadar 16 ülkede vakaya rastlandı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden açıklamada, hastalık ve bulaşma yolları hakkında bilgi verilirken “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Erken Uyarı Dairesi Başkanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Ülkemizde bugüne kadar vaka görülmemiştir” denildi.

Maymun çiçeği vakası görülen ülkelere her gün yenisi ekleniyor. Batı ve Orta Afrika kökenli virüs başta Avrupa olmak üzere yayılıyor.


Hafta sonu Avrupa’da vaka görülen ülkelere Avusturya, İsviçre ve Danimarka da eklendi. Latin Amerika ülkelerinden Arjantin de ilk şüpheli vakasını bildirdi. Vaka görülen ülke sayısı 16’ya yükseldi.