MEB lise öğrencileri için 'Dijital Öğrenme Köprüsü' platformunu hizmete açtı

MEB lise öğrencileri için 'Dijital Öğrenme Köprüsü' platformunu hizmete açtı
Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin çevrim içi platformları ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek ve güncel, doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak amacıyla "Dijital Öğrenme Köprüsü"nü hizmete sunduğunu...
Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin çevrim içi platformları ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek ve güncel, doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak amacıyla "Dijital Öğrenme Köprüsü"nü hizmete sunduğunu duyurdu.

MEB yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin akademik araştırmalar yaparken veya projeler hazırlarken istatistiki bilgilere ve veri kaynaklarına ihtiyaç duyduğu vurgulanarak, "Dijital Öğrenme Köprüsü"nün bu ihtiyacı karşılamak için hazırlandığı belirtildi. Özellikle araştırma ve projelerde etkili kararlar alınması, stratejik planlama yapılması ve bilimsel sonuçlara ulaşılması için dijital istatistiksel veri kaynaklarının önemli olduğu ifade edildi.

"Dijital Öğrenme Köprüsü", dört bölümden oluşuyor ve öğrencilere faydalı linkleri bir arada sunuyor. Bu bölümler şunlardır: "Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar", "Akademik Araştırma Siteleri", "Çevrim İçi Kurslar ve Dersler", ve "İstatistiki Veri Kanalları". Bu linkler aracılığıyla öğrenciler, çeşitli kaynaklara erişebilecek, dijital ansiklopedileri ve dergileri okuyabilecek, akademik araştırma sitelerine ve istatistiki verilere ulaşabileceklerdir.

Özellikle çevrim içi dersler ve kurslar bölümünde, eğitim, mühendislik, teknoloji, kültür, hukuk, sanat, yapay zeka, kişisel gelişim, iş dünyası gibi alanlarda birçok kurs ve dersin bulunduğu belirtildi. Bu derslere erişimin yanı sıra dünyanın önde gelen üniversitelerinin sunduğu açık kaynaklı derslere de ulaşılabileceği ifade edildi.

Dijital Öğrenme Köprüsü'nde yer alan yerli ve yabancı linkler arasında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türk Tarih Kurumu, Dergipark, TÜİK İstatistik Veri Portalı gibi kaynaklar bulunurken, aynı zamanda edX, Google Akademik, Science.gov gibi uluslararası kaynaklara da erişim sağlanabileceği belirtildi. Bu köprünün, öğretmenlerin çalışma ve projelerinde de yararlanabilecekleri bir kaynak olduğu ve sürekli geliştirilerek zenginleştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.