MEB, okullarda AKP propagandası yaptı

MEB, okullarda AKP propagandası yaptı
Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları için "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri" adlı albümü okullarda yayınlandı. Albümde AKP döneminde tartışma konusu olan projelerin de tanıtımı yapıldı.Milli...
Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları için "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri" adlı albümü okullarda yayınlandı. Albümde AKP döneminde tartışma konusu olan projelerin de tanıtımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarına özel “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eseri” adlı albüm önceki gün yayımlandı.

AKP’nin 2023 seçim propagandası olan “Türkiye Yüzyılı”na atıf yapılan albümün amacı “Türkiye’nin bu zamana kadarki birikim ve kazanımlarını milletin hafızasında tazelemek ve inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda, dünyada yankı uyandıran çalışmaların görünürlüğünü artırmak, çocukların ufkunu genişletmek ve onları cesaretlendirmek” şeklinde açıklandı.

MEB’in resmi internet sayfasında yayımlanan albümün sunuş kısmında Bakan Yusuf Tekin, “Ülkemizin farklı sektörlerinden ve coğrafyalarından iyi uygulama örneklerinin yer aldığı bu çalışmanın amacı, öğrencilerimize yeni fikirler kazandırmak ve iyi uygulama örneklerini artırmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen övünç kaynağı bu projelere emek veren ve katkılarını esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.