Medyanın eski başkanı: Vasiyetimi yazdım

Medyanın eski başkanı: Vasiyetimi yazdım
İran’ın eski Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı Muhammed Serefraz, rejimi hedef alarak, ‘’İnsanlar üzerinde baskı kurma, onların siyasi ve ekonomik taleplerini ve meşru özgürlüklerini yok sayma yöntemi işe yaramayacaktır....

İran’ın eski Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı Muhammed Serefraz, rejimi hedef alarak, ‘’İnsanlar üzerinde baskı kurma, onların siyasi ve ekonomik taleplerini ve meşru özgürlüklerini yok sayma yöntemi işe yaramayacaktır. Bu sözleri söylediğim için başıma bir şey gelebileceğini biliyorum. Vasiyetimi bile yazdım” dedi.

İran’da ahlak polisi olarak da bilinen İrşad devriyeleri tarafından katledilen Mahsa Amini için eylemler sürerken rejime yönelik eleştirilerde yükseliyor. Serefraz, Youtube’da yayınlanan bir röportajında ülke yönetimini hedef alarak, “Bu vurma, tutuklama ve öldürme yöntemi işe yaramaz er ya da geç çıkmaza girecektir” dedi.

Serefraz, “İnsanlar üzerinde baskı kurma, onların siyasi ve ekonomik taleplerini ve meşru özgürlüklerini yok sayma yöntemi işe yaramayacaktır. Bu sözleri söylediğim için başıma bir şey gelebileceğini biliyorum. Vasiyetimi bile yazdım” ifadelerini kullandı.