Mehmet Dişli’yi görevde kim tuttu

Mehmet Dişli’yi görevde kim tuttu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda sözünü kesen ve sesini yükselten İhsan Karahasanoğlu’na “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda sözünü kesen ve sesini yükselten İhsan Karahasanoğlu’na “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu ayrıca, “Ben ve MİT Başkanı Hakan Fidan ısrar ettik; ama darbe girişiminde Genelkurmay’da tutuklanan Mehmet Dişli son anda emekli edilmedi“ ifadelerini kullandı.
Akit TV’de Fatin Dağıstanlı’nın moderatörlüğündeki programa katılan Ahmet Davutoğlu Kenan Alpay, Muharrem Coşkun ve Ali İhsan Karahasanoğlu’nun sorularını yanıtladı. Programda Karahasanoğlu’nun İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili sorusuna yanıt veren Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat dönemiyle bugün Şehir Üniversitesi’ne yapılanların aynı olduğunu söyleyince programda gergin anlar yaşandı.
‘MAHKEME EDİLMEYE GELMEDİM’
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sesini iyice yükselten Karahasanoğlu’na, “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı” şeklinde karşılık verdi. Karahasanoğlu’nun “Yoktur, zayıf” cevabını vermesi üzerine Davutoğlu, “Nezaket sınırlarını aşıyorsunuz. Ben buraya mahkeme edilmeye gelmedim. Siz hüküm verecek makamda değilsiniz. Karşınızda oturan da herhangi birisi değil” diye konuştu.
DİŞLİ’NİN TASFİYE KARARI
Davutoğlu’nun dikkat çeken bir açıklaması da 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekli edileceğini ancak kararın son anda uygulanmadığını söylemesi oldu. Ahmet Davutoğlu, hala tutuklu olan Mehmet Dişli’nin tasfiye edilmesi kararının nasıl uygulanmadığını şöyle anlattı:
‘SON GECE KANAAT DEĞİŞTİ’
“2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile. Girmek istemem detayına. Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı