Mehmet Şimşek bankacılara faiz artırma talimatı mı verdi?

Mehmet Şimşek bankacılara faiz artırma talimatı mı verdi?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye Bankalar Birliği yöneticileriyle birlikte yaptığı iftar yemeğinde bankacılara yönelik, 'faiz artırma talimatı' verdiğine ilişkin iddialar yalanlandı.Türkiye Bankalar Birliği...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye Bankalar Birliği yöneticileriyle birlikte yaptığı iftar yemeğinde bankacılara yönelik, 'faiz artırma talimatı' verdiğine ilişkin iddialar yalanlandı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TBB Yönetim Kurulu'nun 12 Mart'ta bir araya geldiği iftar yemeğinin 'lüks bir restoranda yapıldığı' ve Bakan Şimşek'in iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun 12 Mart'ta mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya geldiği belirtildi.

İftar yemeğinin İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan görüşmede ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur. Sayın Barış Yarkadaş'ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakan'ın iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır. Türkiye Bankalar Birliği adının siyasete alet edilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ilgili tüm kesimlerden beklenmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Ne olmuştu?

TV100.com yazarı Barış Yarkadaş köşesinde, Şimşek'in bankaların genel müdürleriyle İstanbul’un en lüks restoranı olan Mandarin Oriental Bosphorus’ta buluştuğunu iddia etmiş ve kişi başı 4 bin 345 lira hesap ödendiğini söylemişti. Yarkadaş bu yemekte Şimşek'in banka genel müdürlerine “Faizleri yüzde 62.5 yapın’’ dediğini öne sürmüştü.