Mehmet Şimşek'in programında değişiklik: ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake'in düzenlediği toplantıya katılmayacak

Mehmet Şimşek'in programında değişiklik: ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake'in düzenlediği toplantıya katılmayacak
Ekonomiden sorumlu eski başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la dün görüşme gerçekleştirdi. Yeni dönemde kabinede olacağı iddiaları konuşulan Şimşek, yarın Ankara’da...

Ekonomiden sorumlu eski başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la dün görüşme gerçekleştirdi. Yeni dönemde kabinede olacağı iddiaları konuşulan Şimşek, yarın Ankara’da üst düzey diplomatlarla yapacağı toplantıyı iptal etti.

Bloomberg'ün haberine göre Şimşek, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan ve üst düzey diplomatların katılacağı toplantıya, programında “beklenmedik bir değişiklik” olduğu gerekçesiyle katılmayacak.

ABD Büyükelçiliği konuyla ilgili yorum yapmadı.

Erdoğan, Flake'i eleştirmişti

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’i sert sözlerle eleştirmişti. Erdoğan “Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden’ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır. Sen bundan sonra hangi yüzle Cumhurbaşkanı’ndan randevu isteyeceksin?” demişti.

Öne Çıkanlar