Meksika'da halk, haraç isteyen kartele savaş açtı: 14 kişi öldü

Meksika'da halk, haraç isteyen kartele savaş açtı: 14 kişi öldü
Meksika'da halk, kendilerinden haraç almak için kasabalarına gelen kartel üyelerini pala ve silahlarla karşıladı. Çıkan çatışmada ortalık savaş alanına dönerken 14 kişi hayatını kaybetti.Meksika'nın Texcapilla kasabasının...

Meksika'da halk, kendilerinden haraç almak için kasabalarına gelen kartel üyelerini pala ve silahlarla karşıladı. Çıkan çatışmada ortalık savaş alanına dönerken 14 kişi hayatını kaybetti.

Meksika'nın Texcapilla kasabasının sakinleri, kendilerinden haraç isteyen kartel üyelerine karşı direnişe geçti.

Cuma günü kasaba sakinleriyle kartel arasında yaşanan çatışmalarda ortalık savaş alanına döndü.

Çatışmada en az 14 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, çatışmalarda hayatını kaybedenlerden 10'unun kartel mensubu olduğunu, kasaba sakinlerindense 4 kişinin öldüğünü açıkladı. Çok sayıda kişinin de kayıp olduğu ifade edildi.

Mexico eyaletinin valisi Delfina Gomez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Böyle olayların bir daha yaşanmaması için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

New York Times'ın haberinde cuma günü kartel üyelerinin kasabaya geldiği ancak burada pala ve av tüfekleriyle karşılandığı aktarıldı. Kartel üyelerini kovalayan kasaba sakinlerinin, yakaladıkları kişilere palalarla saldırdıkları belirtildi.