Melbourne'de gösterim skandalı: 'İlgi Alanı' filminden sonra nazi selamı tartışması çıktı

Melbourne'de gösterim skandalı: 'İlgi Alanı' filminden sonra nazi selamı tartışması çıktı
Avustralya'nın Melbourne kentinde beş dalda Oscar Ödülleri'ne aday gösterilen ve dün 'En İyi Uluslararası Film' ödülüne layık görülen 'İlgi Alanı' (The Zone of Insterest) filminin gösterimi sırasında beş kişinin Adolf Hitler'in...
Avustralya'nın Melbourne kentinde beş dalda Oscar Ödülleri'ne aday gösterilen ve dün 'En İyi Uluslararası Film' ödülüne layık görülen 'İlgi Alanı' (The Zone of Insterest) filminin gösterimi sırasında beş kişinin Adolf Hitler'in liderliğindeki Nazi Almanyası'nın sembolü olan selamı yaptığı iddia edildi. Sinema salonunda ırkçı ifadeler de kullandığı iddia edilen dört erkek, bir kadın şüpheli hakkında soruşturma açıldı.

Jonathan Glazer tarafından yazılıp yönetilen film, Nazi komutanı Rudolf Höss'ün Auschwitz toplama kampının yanındaki yeni evinde eşi Hedwig ile yaşamını konu alıyor. Bu filmin cumartesi gecesi Melbourne'deki bir salonda gösterimi sırasında beş şüphelinin 'salon içinde olay yaratmak için nefret söylemine başvurduğu' iddia edildi.

Grup sinemadan dışarı çıkarıldı, olay polise ihbar edildi

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Victoria Emniyet Müdürlüğü'nden bir sözcü, olayla ilgili iddiaları araştırdıklarını belirterek, "Bir grup müşterinin saat 09.15 sıralarında Lygon Sokağı'ndaki sinemada Nazi selamı verdiğine ve ırkçı hakarette bulunduğuna inanılıyor" açıklamasında bulundu. Olayın detaylarının henüz tespit edilemediğini söyleyen Polis Sözcüsü, açılan soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi.

Sinema çalışanlarının şüphelileri eylem sırasında yakalayamadığını belirten Polis Sözcüsü, grubun filmin sonunda 'olay yarattıklarını' kabul ettiğini, güvenliğin grubu sinema salonundan çıkardığını ve durumu polise ihbar ettiğini belirtti. Victoria'da Nazi selamı vermek yasalara göre suç. Kamusal alanda Nazi sembollerini taşıyan ya da Nazi selamı verenlere 23 bin dolara kadar para ve 12 aya kadar hapis cezası verilebiliyor.