Melek İpek işkenceyi anlattı

Melek İpek işkenceyi anlattı
7 Ocak’ta Antalya’da kendisine kelepçe takarak işkence yapan 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i öldüren Melek İpek, ilk kez hakim karşısına çıktı.31 yaşındaki Melek İpek, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı...

7 Ocak’ta Antalya’da kendisine kelepçe takarak işkence yapan 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i öldüren Melek İpek, ilk kez hakim karşısına çıktı.
31 yaşındaki Melek İpek, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile duruşmaya katıldı.
Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve kadın dernekleri de takip etti.
DHA’nın haberine göre ağlayarak savunmasını yapan Melek İpek, sözlerine eşinin anne ve babasına başsağlığı dileyerek başladı.
Utanmadan ve korkmadan yaşadıklarını anlatmak istediğini söyleyen Melek İpek, kendisinden beş yaş büyük Ramazan İpek ile ilgili olarak, “Beni dövmesi için bir sebep olmuyordu. Şakalaşırken, gece rüyasında onu terk ettiğimi görür, kalkar beni döverdi” dedi.
İpek, eşinin kendisine daha nişanlı oldukları sırada şiddet uygulamaya başladığını, onun kıskançlığı yüzünden okulu bıraktığını, evli oldukları sırada kucağında çocuklar varken kabloyla dövüldüğünü, eşinin annesini ve babasını da ölümle tehdit ettiğini söyledi.
Cumhuriyet savcısının “haksız tahrik” indirimi uygulanmasını istediği iddianamede Melek İpek’in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi isteniyor.