Melih Bulu’dan ilk inovasyon Üniversite kapısına kelepçe

Melih Bulu’dan ilk inovasyon Üniversite kapısına kelepçe
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 2015’te AK Parti milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu ataması, üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.İstanbul’daki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 2015’te AK Parti milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu ataması, üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.
İstanbul’daki farklı üniversitelerden öğrencilerin de destek verdiği eyleme katılanlar, üniversitenin Güney Kampüsü›nde toplandı. Öğrenciler adına okunan basın açıklamasında, rektör, dekan, bölüm başkanı gibi yöneticilerin atamayla değil seçimle göreve getirilmesi gerektiği vurgulanırken şunlar söylendi:
“Boğaziçililer olarak asıl sorunumuz, akademik özgürlük meselesidir. Bu sorunun çözümü ise üniversitelerin iradeleriyle belirlenir. Üniversitemiz karar alma mekanizmalarına yapılan müdahaleyi kabul etmiyoruz.”
Öğrenciler, Güney Kampüs önündeki basın açıklamasının ardından Kuzey Kampüsü›nde bir forum düzenledi. Bu esnada Prof. Dr. Bulu’nun rektörlük binasında olduğunu öğrenen öğrenciler yeniden Güney Kampüs’e doğru hareketlendi.
ÜNİVERSİTE KAPISI KELEPÇELENDİ
Burada emniyet güçleri tarafından engellenen öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edildi. Alıkonan iki öğrenci, daha sonra serbest bırakıldı. Polis, üniversiteye girişleri engellemek amacıyla kapıya kelepçe taktı.
Kampüs içindeki öğrenciler ise Rektörlük binasının kapısına üzerinde “Bu bina AKP’li Melih Bulu’nun rektör atanması sebebiyle Boğaziçi öğrencileri tarafından mühürlenmiştir” yazılı bir kağıt astları.

Boğaziçi gözbebeğimizdir

Siyasi kimliği üzerinden Bulu’yu yargılayanların siyasi fanatizm içinde davrandığını savunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şunları söyledi: “Boğaziçi gözbebeğimizdir, hocalarımızın katkılarına müteşekkiriz. Hocalar, bazı öğrencileri eyleme çağırıyor. Öğrencilere eylem için birtakım akıl veriyorlar. Oradaki hocalarımız Türkiye’nin geleceğine imza atıyor. Cumhurbaşkanı liyakat özelinde bu hocamızı uygun görmüştür. Bundan sonra yapılması gereken akademik başarı için gerekli ortamın sağlanması için faaliyet göstermektir.”