Memur-Sen'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a ziyaret

Memur-Sen'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a ziyaret
Memur-Sen, yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevlendirilen Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın detaylarını duyurduğu görüşmede sendikanın yeni dönemde...

Memur-Sen, yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevlendirilen Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın detaylarını duyurduğu görüşmede sendikanın yeni dönemde masaya yatırılmasını istediği talepleri konuşuldu.

Başkan Ali Yalçın, toplantıda ele alınan konuları sosyal medyada şu ifadelerle aktardı:

En düşük memur maaşı

"Sendikamızın talep ettiği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde gündeme getirdiği en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lira seviyesine çıkarılacağı,

1.Dereceye kadar yükselen kamu görevlilerinin ek göstergesinin 3600’e yükseltileceği taahhütlerine ilişkin yapılacak çalışmalara yetkili sosyal paydaş olarak katkı sunma irademizi ve kamuda ünvan ve sorumlulukları dikkate alan adaletli bir skala ihtiyacını paylaştık.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’ndan kaynaklanan eksik ve aksaklıkları konuştuk. Yeni yasama döneminde gözden geçirilmesi gerektiğini belirttik.

Mülakatın kaldırılması

Kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması müjdesinin hayata geçirilmesi arzumuzu ve önceden hazırladığımız raporu sunduk.

Görevde Yükselme /Ünvan Değişikliği Sınavlarının kamuda zorunlu olmasına yönelik önceki dönemlerdeki KPDK uzlaşısını hatırlatıp, bu dönem hayata geçmesine yönelik talebimizi aktardık.

7 Dönem Toplu Sözleşme’nin 2023 Ağustos’ta yapılacağından hareketle sosyal diyalogun artırılmasına ilişkin karşılıklı ihtiyacı konuştuk.

Çalışma hayatının çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğumuz ziyarette sergilenen, sosyal diyaloğa ağırlık verileceğine ilişkin olumlu yaklaşımları memnuniyetle karşılıyor, Bakan Sn. Işıkhan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz."