Memur ve memur emeklilerinin temmuz ayı zammı için ikinci veri geldi

Memur ve memur emeklilerinin temmuz ayı zammı için ikinci veri geldi
Asgari ücret, memur emeklisi ve memur zamlarının belirlenmesinde etkili olan aylık enflasyon oranlarından ikincisi açıklandı. İkinci veriyle birlikte emekli maaşı ve memur emeklisi zammı ne kadar olacak?Asgari ücret, emekli ve memur...
Asgari ücret, memur emeklisi ve memur zamlarının belirlenmesinde etkili olan aylık enflasyon oranlarından ikincisi açıklandı. İkinci veriyle birlikte emekli maaşı ve memur emeklisi zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere birçok başlığı etkileyen şubat ayı enflasyon verisi TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre, enflasyon aylı bazda yüzde 4,53 olurken, yıllık bazda yüzde 67,07 olarak gerçekleşti. 2 aylık enflasyon rakamı da belli oldu. Peki, memur emeklisi ve emeklilerin maaşı ne kadar olacak?

Enflasyon şubat ayında beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 4,53 artış kaydetti. Yıllık bazda ise yüzde 67,07 olarak gerçekleşti.

SSK, Bağ-Kur emeklisi bilindiği üzere her yıl Ocak-Temmuz dönemi olmak üzere 6 aylık dilimler halinde zam alıyor. Şubat ayında enflasyon aylık yüzde 4.53 olarak gerçekleşti.

Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için de yüzde 4.53 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece ikinci aydan zam yüzde 11.53 olarak belirlendi.

Nihai emekli zammı 3 Temmuz'da TÜİK'in Haziran ayı rakamlarını açıklamasıyla kesinleşecek. 10 bin TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı da Temmuz ayında yeniden değerlendirilecek.

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.