Menderes’te Balkan rüzgârı esecek

Menderes’te Balkan rüzgârı esecek
İzmir’de Menderes Belediyesi, 16-21 Haziran tarihleri arasında Geleneksel 11. Halk Dansları Gecesi, 1. Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivali ile felsefe festivaline ev sahipliği yapacak. Menderes Belediyesi Halk Dansları...

İzmir’de Menderes Belediyesi, 16-21 Haziran tarihleri arasında Geleneksel 11. Halk Dansları Gecesi, 1. Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivali ile felsefe festivaline ev sahipliği yapacak. Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, “11. Raks-ı Anadolu” gösterisiyle Geleneksel 11. Halk Dansları Gecesi’nde sanatseverlerle buluşacak. 9 farklı gösterinin yer alacağı gecede 200 kişilik ekip bir yıl boyunca hazırladıkları Anadolu’nun farklı yörelerinden hazırlanan keyifli koreografi sahneleyecek. Etkinlik, bugün Menderes Belediyesi Merkez Amfi Tiyatroda ücretsiz izlenebilecek.

BALKAN DANSÇILARI MENDERES’TE BULUŞACAK
18 Haziran’da ise Menderes Belediyesi 6 farklı ülkeden gelen dünya dansçılarını ağırlayacak. Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’dan yüzlerce dansçının katılacağı festivalde, dansçılar ülkelerine özgü dansları sergileyecek. Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da zeybek gösterisiyle Ege Bölgesi’ni temsil edecek.

Festivalin son günü olan 20 Haziran’da yüzlerce yabancı dansçının katılımıyla Özdere Çukuraltı Sevgi Yolu’nda Zeybek Gösterisi yapılacak.