Menzil'de 'şeyh' kavgası: İstanbul Kavacık'ta iki grup birbirine girdi

Menzil'de 'şeyh' kavgası: İstanbul Kavacık'ta iki grup birbirine girdi
Menzil lideri Abdülbaki Erol’un ölümü ardından tarikatta ‘yeniş gavs’ kavgası devam ediyor. Son olarak Beykoz'da Hidiv Kasrı'na yakın bir bölgede etkinlik için toplanan Menzil'e bağlı bir grup, diğer grup mensuplarını içeri...
Menzil lideri Abdülbaki Erol’un ölümü ardından tarikatta ‘yeniş gavs’ kavgası devam ediyor. Son olarak Beykoz'da Hidiv Kasrı'na yakın bir bölgede etkinlik için toplanan Menzil'e bağlı bir grup, diğer grup mensuplarını içeri almadı. Tansiyonun yükselmesinin ardından devreye polis girdi.

Türkiye'nin birçok şehrinde on binlerce mensubu bulunan Menzil tarikatında iç kavgalar büyüyor.

Tarikatın şeyhi olan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni'nin 12 Temmuz 2023 tarihindeki vefatı üzerine, şeyhlik yarışı yaşanan cemaatte müritler, farklı liderlerin etrafında toplanarak gruplara ayrıldı.

Olaya polis müdahale etti

Yaşanan tartışmaların giderek alevlendiği Menzil'de son sürtüşme bugün Beykoz'da meydana geldi. Ramazan nedeniyle yapılan bir etkinlik için toplanan Menzil'e bağlı bir grup, diğer grubu davete almadı.

Bu durum üzerine yaşanan arbedede taraflar arasında tansiyon yükselirken, olaya polis müdahale etti. Emniyet güçlerinin müdahalesi ile tarafların dağıtıldığı öğrenildi.