Mersin saldırısını PKK üstlendi

Mersin saldırısını PKK üstlendi
Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi. PKK’nın açıklamasında İçişleri Bakanlığı tarafından saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Dilşah Ercan’ın saldırıda yer almadığı...

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi. PKK’nın açıklamasında İçişleri Bakanlığı tarafından saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Dilşah Ercan’ın saldırıda yer almadığı belirtildi.

Güvenlik birimlerinin de parmak izi eşleştirmesi sonucunda, saldırganlar arasında Ercan’ın bulunmadığı sonucuna vardığı ancak çalışmaların sürdüğü iddia edildi.
Açıklamada, saldırının Dilara Ürper ve Emel Feremez Hisen tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. PKK’nın silahlı kanadı olarak bilinen HPG’nin açıklamasında, “Zozan Tolan” kod adlı Ercan’ın ise “görevi başında” olduğu ifade edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2012 yılında hazırladığı “Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda” yer aldığını söylemişti.
Hamza Dağ Twitter’dan, “Terör örgütleriyle kol kola olmayı normalleştiren Kılıçdaroğlu ve CHP’si bu olay için de ‘Bir gazeteci öldürüldü’ derse şaşırmayacağız” mesajını paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de üstü kapalı olarak saldırıyla CHP’yi ilişkilendirdi. Günlerdir iktidara yakın medya rapor üzerinden CHP’yi hedef alıyordu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yanıt olarak partisinden 11 yıl önceki raporun hesabının sorulduğunu dile getirmişti.