Mersin’de belediye otobüsünde yaşlı çifti darbeden okul müdürüne 3 yıl hapis cezası verildi

Mersin’de belediye otobüsünde yaşlı çifti darbeden okul müdürüne 3 yıl hapis cezası verildi
Mersin'de belediye otobüsünde bir çifti darp ettiği iddiasıyla yargılanan okul müdürü İsmet Turan, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Mersin'de belediye otobüsünde Hamdiye (71) Ramazan Polat (77) çiftini darp ettiği için tutuklu...
Mersin'de belediye otobüsünde bir çifti darp ettiği iddiasıyla yargılanan okul müdürü İsmet Turan, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin'de belediye otobüsünde Hamdiye (71) Ramazan Polat (77) çiftini darp ettiği için tutuklu yargılanan okul müdürü İsmet Turan'a (53) 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Karar duruşmasında son sözü yazan sanık Turan, "Kimseyi zalimce, gaddarca darp etmedim. Ben de engelliyim, kalp hastasıyım. Kendi vicdanımda değerlendiriyorum saldırımı. 18 dakika kimsenin sabredemeyeceği kadar sabrettim. Yaşananlardan dolayı pişmanım, ağlıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Oğlunun davası sürüyor

Savunmaların ardından karar açıklandı. İsmet Turan, 'kasten yaralama' suçunda 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından tahliye edilen Turan, 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından herhangi bir ceza almadı. Polat çifti tüm suçlamalardan beraat ederken, bir önceki duruşmada tahliye edilen A.O.T'nin çocuk mahkemesindeki davası sürüyor.

Ne olmuştu?

15 Aralık'ta Toroslar ilçesinde meydana gelen olayda, hastaneden çıkan Hamidiye-Ramazan Polat çiftinin evlerine dönmek için belediye otobüsüne binmesinin ardından engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan okul müdürü İsmet Turan ve oğlu A.O.T arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile İsmet Turan ve oğlu, çifti darbetti. Olaydan sonra karşılıklı şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İsmet Turan tutuklandı, oğlu adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İsmet Turan, Hamdiye Polat ve Ramazan Polat hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçundan Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede her iki tarafın da birbirinin yaraladığı, ayrıca küfür ve hakaret suçlarına yer verildi. Sanıklar, bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık İsmet Turan duruşmaya SEGBİS ile katılırken şikayetçi çift ve avukatlar salonda hazır bulundu. (DHA)