Mersin'de 'evde paketleme işi' operasyonu: 17 şüpheli yakalandı

Mersin'de 'evde paketleme işi' operasyonu: 17 şüpheli yakalandı
Mersin merkezli olarak 7 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, "evde paketleme işi" adı altında ilan vererek başvuran kişilerden kapora veya güvence bedeli adı altında para alan 17 şüpheli yakalandı.Mersin İl...
Mersin merkezli olarak 7 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, "evde paketleme işi" adı altında ilan vererek başvuran kişilerden kapora veya güvence bedeli adı altında para alan 17 şüpheli yakalandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarında yayımlanan "evde paketleme işi" ilanları üzerinden dolandırıcılık yapan şüphelileri belirledi. Hızlı bir operasyonla harekete geçen ekipler, Mersin'in yanı sıra 7 ilde daha operasyon düzenledi. Bu operasyonlar neticesinde Mersin'de 9, Van'da 3, Adana'da 1, Antalya'da 1, Kahramanmaraş'ta 1, Muğla'da 1 ve Mardin'de 1 olmak üzere toplamda 17 şüpheli yakalandı.

Yapılan aramalarda şüphelilerin evlerinde çeşitli dijital materyallere el konuldu. Ayrıca, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Soruşturma ise hızla sürdürülüyor.