Mersinlilerin, “Adres”i belli

Mersinlilerin, “Adres”i belli
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Park içerisinde yapımı tamamlanan “Adres Okuma Salonu”nunu hizmete açtı.Mezitli ilçesinde yer alan Kültür Park içerisinde kente...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Park içerisinde yapımı tamamlanan “Adres Okuma Salonu”nunu hizmete açtı.

Mezitli ilçesinde yer alan Kültür Park içerisinde kente kazandırılan Adres Okuma Salonu’ndan her yaştan vatandaş ücretsiz olarak faydalanabiliyor. 800 metrekarelik kapalı alanı ile 150 kişilik kapasiteye sahip salonda 16 bilgisayar ve farklı kategorilerde 12 bin kitap bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, Adres Okuma Salonu’yla Mersin’e dijital bir kütüphane de kazandırdı. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından öğrenciler cep telefonları ve tabletleriyle ‘Adres’e erişim sağlayabilecek.

“Nazım Hikmet'in, Dostoyevski'nin, Kafka'nın, Ahmet Ümit'in ve daha birçok yazarın, çizerin, düşünürün ‘Adresi’ne hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Diyoruz ki, ‘Türkiye'nin en güzel kütüphanesi’ ama şimdi üstat Ahmet Bey farklı bir vizyon koydu önümüze. Dedi ki, ‘Sadece Türkiye'nin değil. Ben, dünyanın birçok yerinde kütüphane gördüm, böylesini ilk defa görüyorum. Demek ki dünyanın en güzel kütüphanesini açılışını yapacağız. Mersin'imize hayırlı olsun. Mersin'imize yakışır, gençliğine yakışır, evlatlarımıza çok yakışır” dedi.