Mescid-i Aksa çok gergin

Mescid-i Aksa çok gergin
İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’da bekleyen Filistinlileri çıkarmak için sabah namazından sonra baskın düzenledi.Mescid-i Aksa’nın avlusuna sabah namazından sonra giren çok sayıdaki İsrail polisi,...

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’da bekleyen Filistinlileri çıkarmak için sabah namazından sonra baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa’nın avlusuna sabah namazından sonra giren çok sayıdaki İsrail polisi, Kıble Mescidi’nin önünde bekleyen Filistinlilere müdahale etti. Polisler, Mescid-i Aksa’nın içindeki Filistinlileri çıkardıktan sonra kapıları kapattı.

Müdahalede 2 kişinin gözaltına alındığı bilgisi geldi. Fanatik Yahudilerin, Hamursuz Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa’ya İsrail polisi kontrolünde baskın düzenleme ihtimaline karşı yüzlerce Filistinli, sabah namazı sonrasında Aksa’da beklemeye devam ediyor.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınları başlamadan önce “yüzlerce Filistinli maskeli gencin taş topladığı” öne sürüldü.

Açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin girişini sağlamak üzere polis güçlerinin bölgedeki Filistinlileri uzaklaştırmaya çalıştığı belirtildi.

İsrail polisinin sabahki baskınında Kıble Mescidi’ne sığınan grup, polisi uzaklaştırmak için içeriden havai fişek attı. İsrail polisi de içerideki gruba kırık camlardan kauçuk kaplı mermi sıktı.

Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan gençlerle polis arasında geçen hafta cuma günü sabah namazından sonra olaylar çıkmış, polisin müdahalesinde 150’den fazla Filistinli yaralanmıştı.