“Meşru hakkımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz”

“Meşru hakkımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz”
HDP’nin Hakkari ve Edirne’den başlattığı Demokrasi Yürüyüşüne polis müdahalesiyle, valiliklerin yasak kararları arka arkaya gelirken, Van’da konuşan HDP Eş genel Başkanı Mithat Sancar, “Bizim yürüyüşe başlarken belirlediğimiz...

HDP’nin Hakkari ve Edirne’den başlattığı Demokrasi Yürüyüşüne polis müdahalesiyle, valiliklerin yasak kararları arka arkaya gelirken, Van’da konuşan HDP Eş genel Başkanı Mithat Sancar, “Bizim yürüyüşe başlarken belirlediğimiz bir çerçeve ve aldığımız kararlar da var. Onlar da çok net olarak demokratik meşru haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğimiz. Bu hakları kullanırken de hiç kimseye özel bir gerginlik, gerilim bahanesi sunmayacağımızdır” dedi.
Van Barosunu ziyareti sırasında hukukçu olduğunu hatırlatan HDP lideri Mithat Sancar, yargıdaki sıkıntıların ulaştığı boyutu “Vahim” diye niteledi ve ekledi;
“AYM Başkanı bile geçen gün bir toplantıda, bir üyenin yemin töreni toplantısında itiraf etmek zorunda kaldı. Gerçekten yargı artık yargı adını hak edecek konumdan çıkmıştır. Bu yargı, yargı değil. İktidarın emrine biat eden bir organa yargı denmez. Ben yine de yargı organları içinde görev yapan hakim ve savcıların şahsını tenzih etmek isterim. Büyük bir kısmının vicdanlı insanlar olduğuna inanmayı sürdürüyorum. Özellikle son yıllarda yargıya atamalarla ilgili yapılan düzenlemeler sonucu, bir parti, bir yandaş hakim zümresi oluşturuldu. Bunu biliyoruz. Sözümüz öncelikle onlaradır ama vicdanlı hakim ve savcıların da sessizlikleri herkese ve tabi kendilerine de çok zarar verecektir.”
Ölüm orucundaki Avukatlar için de bir çağrı yapan HDP’li Sancar: “ Uzun zamandır ölüm orucunda bulunan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumları giderek ciddileşiyor. Grup Yorum üyelerinin bizi çok yaralayan sonunun burada tekrarlanmaması gerekiyor. Talep basittir, adil yargılanmak istiyorlar. Adil yargılanma sadece onların talebi değildir, adil yargılanma herkesin talebidir. Bu sese mutlaka kulak verilmelidir. Hükümeti ve Adalet Bakanını daha duyarlı ve daha sorumlu davranmaya çağırıyorum.” dedi.