Messi yoksa para da yok! Hong Kong'ta Messi krizi...

Messi yoksa para da yok! Hong Kong'ta Messi krizi...
Çin'e bağlanan Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 4 Şubat'ta Inter Miami ile Hong Kong bölge takımı karşılaştı. Bu maçta Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle oynamaması krize yol açtı. Messi'nin olmaması ise onu görmek için...
Çin'e bağlanan Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 4 Şubat'ta Inter Miami ile Hong Kong bölge takımı karşılaştı. Bu maçta Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle oynamaması krize yol açtı. Messi'nin olmaması ise onu görmek için stada gelen seyircilerin hoşnutsuzluğuna neden oldu.

Hong Kong kamu yayın kuruluşu RTHK'ya göre, organizatör şirket Tatler Asia, resmi yollardan bilet satın alan seyircilere ödedikleri paranın yarısını geri vereceğini açıkladı.

Yeniden ödeme planı, Hong Kong Spor Bakanlığı ve Tüketici Konseyi ile organizatör şirket arasındaki görüşmeler sonucunda belirlendi.

Inter Miami Kulübü de yaptığı yazılı açıklamada, Lionel Messi ve eski Barcelona'lı takım arkadaşı Luis Suarez'in maçta oynamamaları nedeniyle Hong Konglu futbolseverlerden özür diledi ve futbolcuların sağlığının kulüp için öncelikli olduğunu belirtti.

Organizasyon şirketi zarar etti

Diğer yandan Hong Kong hükümeti, maçın şehrin tanıtımına katkı sağladığı için organizatör şirkete verilmesi planlanan 16 milyon Hong Kong doları (2,05 milyon dolar) teşvik ödeneğinin de "Messi'nin en az 45 dakika sahada kalması" koşuluna bağlı olduğu için ödenmeyeceği bildirildi.

Organizatör şirketin 13 milyon Hong Kong doları (1,66 milyon dolar) kazanmayı beklediği etkinlik, 43 milyon Hong Kong doları (5,5 milyon dolar) zararla sonuçlanacağı tahmin ediliyor.