MetroPoLL Araştırma Kurucusu Sencar: İmamoğlu Erdoğan’ın hataları sayesinde arayı açıyor

MetroPoLL Araştırma Kurucusu Sencar: İmamoğlu Erdoğan’ın hataları sayesinde arayı açıyor
Seçime günler kala yerel seçimin en çok merak edilen şehri İBB yarışında kimlerin önde olduğuna dair anketler ilgi çekmeye devam ediyor. Gazeteci Murat Yetkin'in programına katılan araştırma şirketi kurucusu Özer Sencar, İmamoğlu'nun...
Seçime günler kala yerel seçimin en çok merak edilen şehri İBB yarışında kimlerin önde olduğuna dair anketler ilgi çekmeye devam ediyor. Gazeteci Murat Yetkin'in programına katılan araştırma şirketi kurucusu Özer Sencar, İmamoğlu'nun Erdoğan'ın adayı Kurum'un önünde olduğunu ve farkı açtığını belirtti. 

Gazeteci Murat Yetkin'in Youtube programına katılan MetroPOLL Araştırma Şirketi kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim anketlerini anlattı.

Sencar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araştırmalara değer verdiğini belirtti. Sencar, "Erdoğan anket yaptırmayı seven ve araştırmalara değer veren birisi. Ama yeterince doğru ölçümler kendisine gidiyor mu bilemiyorum. Çünkü otoriter liderlere negatif bilgi aktarmak biraz zordur" dedi.

Sencar Erdoğan'ın seçim sürecinde hatalar yaptığını belirterek bu hataların da İBB adayı Ekrem İmamoğlu'na yaradığını söyledi.

"Ben Erdoğan'ın arka arkaya yaptığı ölümcül hatalara bakarak olayın nereye gittiğinin farkında değil. Erdoğan'ın sahneye çıkması doğal bir şeydir. Ancak şu anda iktidar Murat Kurum için değil trajik bir şekilde Ekrem İmamoğlu için çalışıyor

Ekrem İmamoğlu'nun aradaki farkı üçten dokuzlara çıkarmasının sebebi son bir ayda gösterdiği performans değil. İktidar söylem ve davranışlarının seçmen üzerindeki etkisi. "